1985 Yılında Türkiye’nin Operasyonla Savaş Bölgesinde Mahsur Kalan 215 Japon’u Kurtarması

1985 yılının ilkbaharında İran-Irak savaşı son hızıyla devam etmektedir.
18 mart 1985’te Saddam Hüseyin bir gün sonra İran’a hava saldırısı başlatacağını, askeri ve sivil hedef göstermeksizin İran hava sahasındaki her şeyi vuracaklarını tüm dünyaya duyurmuştu.

1. SADDAM’IN  ‘YOLCU UÇAKLARINI VURACAĞIZ’ TEHDİDİ

Saddam’ın tehditlerinden sonra tüm dünya İran’da bulunan vatandaşlarının tahliyesine başlamıştı.
tabi İran’da pek çok yabancı bulunuyor ve çalışıyordu. Avrupa’dan onlarca uçak kalkmış, İran’daki Avrupalıları kurtarmaya başlamıştı. Ancak tahran’da bulunan nissan fabrikasında çalışan 215 Japon vatandaşı İran’dan çıkmayı başaramamış, kendilerini savaş hattının dışına taşıyacak bir vasıta bulamamışlardı.. Japonya’nın tahran büyükelçisi kendi ülkesinin vatandaşları için yine önce kendi ülkesinden uçak talep etmiş, lakin japonya’ya ait hiç bir hava yolu şirketi bu tehlikeli bölgeye uçmak istememiş ve tahran büyükelçisinin bu teklifini reddetmiştir. Büyükelçi daha sonra son bir umut olarak avrupalı bir çok hava yolu şirketinde de yardım istemiş olsa da kendi ülkesinden aldığı olumsuz yanıt gibi yine olumsuz yanıt almıştır.

2. JAPON VE AVRUPALI HAVA YOLLARI YARDIM EDEMEYİZ DERKEN TÜRKİYE YARDIMA KOŞTU

japonya’nın tahran büyükelçisi yutaka nomura son olarak çaresiz bir şekilde Türkiye’nin tahran büyükelçisi ismet birsel’i arayarak durumu anlattı ve Türkiye’den yardım istedi.büyükelçi ismet birsel durumu Ankara’ya, başbakan Turgut Özal’a bildirdi.  Turgut Özal bir süre tereddüte düştüyse de Japonlara yardım edip uçak göndereceğini söyledi.ankara’da bu operasyon için hemen özel bir ekip oluşturuldu ve kriz masası kuruldu. ankara’dan tahran’a gidip japonları kurtaracak uçağın pilotu olarak pilot ali özdemir seçildi. ali özdemir ve ekibi günün ilk ışıklarıyla,tc-jay tescilli, “izmir” adlı dc10 tipi uçakla tahran’a doğru yola çıktı.

3. KAPILAR AÇILIR AÇILMAZ JAPONLAR UÇAĞA DOLUŞTU

Türk hava yolları uçağı, Van’ı geçtikten kısa süre sonra tahran havalimanı’nın kapatıldığı bildirildi. kaptan pilot özdemir, geri dönmek için harekete geçerken ikinci bir haberle havalimanının açıldığı bildirildi. tahran’a yönelen uçak, saddam’ın “sivil uçakları vurma” tehdidine rağmen tahran havalimanı’na ulaştı.kapısı açılır açılmaz, 215 japon uçağa doluştular. iran kulesi’nin yönlendirmesiyle, thy uçağı apar topar 15 dakika içinde kalktı.

toplam 9.5 saat süren yolculuğun ardından kaptan pilot ali özdemir’in yaptığı “welcome to turkey” anonsu uçaktaki japon yolcuları büyük bir sevince boğdu.

4. ‘FÜZELER UÇAĞIN 5 METRE YAKININDAN GEÇİYORDU’

pilot ali özdemir o anları japonya’da bu olaya dair yapılan belgeseldeki röportajda şöyle anlatıyordu;
“uçaksavar füzeleri uçağın 5 metre yakınından geçiyordu.yine de görevi kabul etmemek aklımızdan bile geçmedi. orada kalsalardı roket ya da bombayla havaya uçacaklardı. japonlara karşı türk milleti olarak sempatimiz vardır. bu görevi seve seve yine yaparız”

evet, bir avuç türk kahraman o gün pek çok japon vatandaşı için hayatlarını hiçe sayarak bir kahramanlık destanı yazıyordu.
çünkü biliyorlardı ki onlar da bizim gibi gök tanrı’nın evlatlarıydı, onlar da turan soylu, altay orijinliydi, onlar dosttu. 100 yıl önce kazazede ertuğrul fırkateyni’nin mürettenatına sahip çıkmış, onların yaralarını sarmış japonların torunlarıydı onlar.

5. JAPON BAŞBAKANI’NDAN ÖZEL ZİYARET

Japonya Başbakanı Juniçiro Koizumi, resmi ziyaret çerçevesinde temaslarda bulunmak üzere Türkiye´ye geldiğinde 215 vatandaşını ölümden kurtaran pilot Ali Özdemir’i unutmadı. Başbakan Koizumi, Emekli Kaptan Ali Özdemir’i ziyaretine giderek bizzat teşekkür etti. Bu kurtarma operasyonu, Türk-Japon Dostluğunun tarihsel gelişim süreci içerisinde Ertuğrul Fırkateyni’nden sonra en büyük olaylardan birisi olarak tarihe geçmiş oldu.

**bu yazı çeşitli kaynaklardan derlenerek hazırlanmıştır.