2017 Yılında Suudi Arabistan’da Etekle Gezerken Çektiği Fotoğrafları Yüzünden Tutuklanan Kadın

Khulood isimli bir model Suudi Arabistan’da Ushaiqer’de üzerinde tişört ve kısa bir şort etekle gezdiği fotoğraflarını ve kısa videosunu Snapchat üzerinden paylaşınca polis harekete geçti ve genç kız tutuklandı.

Sosyal medya üzerinde dolaşan oldukça sıradan fotoğraflar bir anda tüm dünyada gündem oldu.Siyah tişörtlü ve şort etekli bir genç kız sokaklarda yürüyor ve tıpkı diğer herkes gibi Snapchat üzerinden fotoğraf ve videolarını paylaşıyordu.Tek sorunun bu ülkenin Suudi Arabistan olmasıydı.Modellik yapan Khulood isimli genç kızın Suudi Arabistan sokaklarında şort eteği, siyah tişörtü ve spor ayakkabılarıyla gezerken çektiği video ülkeyi karıştırdı. Suudi haber sitesi bu genç kızın fotoğrafını blurlayarak paylaştı.

Snapchat üzerinde bu giyimiyle birkaç fotoğraf ve video paylaşan genç kız Riyad polisi tarafından “uygunsuz giyindiği” ve “İslam’ın öğretilerini çiğnediği” gerekçesiyle yakalandı ve tutuklandı.Suudi ya da yabancı olsun ülke sınırları içinde tüm kadınların başından ayaklarına kadar kapatan çarşaf giymeleri bekleniyor. Pek çok kadın bu kurala uyuyor ancak yüksek rütbeli yabancılar için durum değişebiliyor.

nintchdbpict000325282796

Bir kısım “krallığın kurallarına uymuyorsa orada yaşamayı hak etmiyordur” derken bazıları da bu hareketi güzel bulduğunu paylaştı.

Tutuklanan genç kızın yasalara göre kırbaç cezası alması veya tutuklanması gerekiyordu.

Ancak oluşabilecek tepkilerden dolayı genç kadın ceza almadan kurtuldu ve serbest bırakıldı.