2004 Senesinde Cem Uzan Tarafından Villanın Havuzuna Saklanan Telsim Kontörlerinin İlginç Hikayesi

2004 Yılında Cem Uzan’ın ikamet ettiği Çubuklu’daki villaya 100 polisle bir baskın yapıldı. Geniş çaptaki aramalar sonucunda villanın havuzunun zeminine raylı konstrüksiyon yapılmış ve bu raylı konstrüksiyon altına saklanmış, o dönemin parasıyla ortalama 300 trilyon değerindeki Telsim kontörleri bulundu.

2004 senesinde Cem Uzan villasının havuzunun zeminine tam 5 milyon adet telsim kontör kartı depoluyor. Hepsi kontör yüklü ve hepsi ambalajında.. Bu kontör kartlarının 100’lük olduğu varsayılırsa, piyasadaki satış değeri 50 trilyon. Hepsi 1000’lik olsa bu değer 375 trilyon liraya kadar yükseliyor.. Kontör kartları Cem Uzan’ın yakın ve güvenilir adamları tarafından el altından telefon bayilerine satılıyor. Bayiye yüzde 5’lik komisyon yerine yüzde 15 hatta yüzde 20 komisyon bırakılıyor.Telefon bayileri bu cazip teklife dayanamayıp Cem Uzan’ın adamlarından kapış kapış kart alıyor. Tabii satış karşılığında fatura kesilmiyor.. Böylece, Telsim’in kasasına gitmesi gereken kart bedeli ve bu satıştan devlete gitmesi gereken vergi devlete gitmiyor. Tüm para direk olarak Cem Uzan’ın cebine gidiyor. Para yine bilindik “torba” yöntemiyle Cem Uzan’a ulaştırılıyor.

Kontörlerinin yanı sıra villada yapılan aramada Cem Uzan ve şarkıcı Yeşim Salkım’a ait telefon görüşme kayıtları da çıkıyor.