Dünyanın Dönüş Hızı Yavaşlarsa Ne Olur? Yaşanabilecek 8 Facia!

Dünyamız kendi etrafında saatte 1670 kilometre hızda dönmekte ve bu dönüşü de 1 güne tekabül etmekte. Ama dünyanın dönüş hızı yavaşlarsa ne olur? Akla gelen ilk şey günlerin uzaması olacaktır elbette. Fakat yaşanabilecek facialar bu kadar da masum değil. Buyurun dünyanın dönüş hızının yavaşlaması halinde yaşanabilecek 8 faciaya birlikte bakalım.

1. Taşkınlar ve Sel Felaketleri

Dünyamızın 1670 kilometre/saat olan hızı sadece 1655 kilometre/saat’e düşerse ne olur? Ekvator’daki sular hızla kutup bölgelerine doğru çekilmeye başlar. Bununla beraber büyük taşkınlar ve sel felaketleri baş gösterir.

2. İncelen Atmosfer ve Tsunami

Dünyamızın 1670 kilometre/saat olan hızı 1500 kilometre/saat’e düşüyor. Atmosfer gittikçe inceliyor ve nefes almak 4500 metrede nefes almakla eş değer hale geliyor. Şöyle ki 3500 metrede aldığınız nefes, deniz seviyesinde aldığımız nefese göre % 40 daha az oksijen içermekte. Yani bu seviye orta derece yüksek irtifa kabul edilebilir. Orta derece yüksek irtifada yemek yemeniz gereken yemek çeşidinden sosyal yaşantınıza kadar tüm düzeniniz değişmeye başlar. Hatta vücuda giren oksijen azalacağı için sigara ve alkol kullanımı gittikçe daha da zorlaşacak ve hatta imkansız hale gelecektir. Bir önceki safhalarda yaşanan taşkınlar ve sel felaketlerinin yerini yavaş yavaş tsunamiler almaya başladı bile.

3. Depremler

Dünyamızın 1670 kilometre/saat olan hızı 1400 kilometre/saat’e düşüyor. Günler gittikçe uzadı ve sonunda bir gün 28 saate kadar çıkıyor. Farklı hızlarda ve bağımsız hareket etmeye başlayan yer yüzü tabakaları birbirine sürtünerek depremler yaratmaya başlıyor.

4. Manyotosfer Kaynaklı Radyasyon Tehlikesi

Dünyanın sahip olduğu katmanlardan biri olan Manyotosfer, dünyanın dönüşüyle var olan bir katmandır ve radyasyonu yansıtan bir yapıya sahiptir. Dünyamızın gittikçe yavaşlaması Manyotosfer tabakasını da etkisiz hale getirecek ve bununla beraber insanlar 15 dakikadan fazla güneşin altında kalamayacaklardır.

5. Türkiye Bir Okyanus Ülkesi

Dünyamızın 1670 kilometre/saat olan hızı 1300 kilometre/saat’e düşüyor. Yeryüzünün dengesiz hareketleri neredeyse kıtaları yerinden etmiş durumda. İngiltere ve Avrupa’nın artık yeni bir okyanusu var. Londra, Berlin, Moskova gibi şehirler ise çoktan okyanusun soğuk sularına gömüldü. Türkiye ise artık okyanusa kıyısı olan bir ülke! Dünyanın dönüş hızı yavaşlarsa artık Karadeniz kıyılarında SörfLaz turnuvaları başlar mı? Ne dersiniz?

6. Görme Bozuklukları, Uyku Sorunu ve Psikolojik Savaş

Dünyamızın 1670 kilometre/saat olan hızı 450 kilometre/saat’e düşüyor. 1 gün ortalama 120 saate tekabül ediyor ve neredeyse 2.5 gün uzunluğunda gündüz-gece yaşanıyor. İnsanlarda görme bozuklukları artmaya başlıyor ve en önemlisi uyku sorunları baş gösteriyor. Tüm bunlarla beraber mutsuzluğun hakim olduğu psikolojik bir savaşın çanları çalmaya başlıyor.

7. Kıtalar Birleşiyor ve Karışan İklimlerle Hayvan Ölümleri Başlıyor

Okyanuslar çoktan kutuplara doğru gitmeye başladı. Bunun sonucunda tüm kıtalar dünyanın ortasında buluşuyor ve tek kıta haline gelmeye başlıyor. Bu en çok iklimleri etkiliyor ve iklimlerin etkilenmesi toplu hayvan ölümlerini de beraberinde getiriyor. Doğal bir kriz yaşanmaya başlıyor. Doğa ana, kendinden daha güçlü bir doğal güçten darbe yemeye başlıyor.

8. Gece-Gündüz İklim Değişikliği ve İnsanlığın Sonu

Dünyamızın 1670 kilometre/saat olan hızı 60 kilometre/saat’e düşüyor. Neredeyse durmak üzere olan dünyamızda artık geceler ve gündüzler 13’er gün sürüyor. Yani bir gün 624 saate tekabül ediyor. Gece-Gündüz arası sıcaklık farkı sebebiyle resmen iki farklı iklim yaşanıyor. Geceleri yaklaşık -50, gündüzleri ise 50 santigrat dereceyi buluyor. Yavaş yavaş yok olan insan ırkının bu evrede %90’ı yok oluyor ve yeni bir düzenin başlangıç sinyalleri çoktan verilmiş oluyor.

**bu yazı çeşitli kaynaklardan derlenerek hazırlanmıştır.