1000 Yıl Sonra Dünya : Nasıl Görüneceğiz? Nerde Olacağız?

1000 yıl sonra Dünya ne olacak? Hiç 1000 yıl sonra ne olacağını merak ettiniz mi? İnsanlar nasıl görünecek? Bugün çare bulamadığımız hastalıkların çaresi bulunabilecek mi? Hala Dünya’da mı yaşıyor olacağız? Olur da yapay zeka düşmanımız olursa, insanlar olarak nasıl önlemler alacağız? Bu satırları okuyan hiç kimse o günleri göremeyecek ama en azından teknolojik gelişmelere, ekolojik varsayımlara dayanarak belli tahminlerde bulunabiliyoruz.

İşte 1000 yıl sonra Dünya hakkında 9 tahmin;

1000 YIL İNSAN ÖMRÜ

1000 yıl sonra dünya , 1000 yıl yaşayan insanların dönemi olabilir. tıp mühendisleri, dokuların yaşlanmasına neden olan her bileşen için bir çözüm üretebilir. Milyarderler, yaşlanmayı tamamen yavaşlatan veya durduran araştırmalara milyonlarca dolar yatırım yapıyorlar. Genlerimiz potansiyel olarak kontrol edilebilirse, insanlar bilinen her hastalığa karşı bağışıklık kazanmış olacaklar.

BAŞKA BİR GEZEGEN, YENİ BİR EV

1.000 yıl sonra, insanlığın hayatta kalmasının tek yolu uzayda başka bir gezegene yerleşmek. SpaceX, Mars’ta kendi kendini ayakta tutan kaynaklara sahip bir şehir inşa ederek insanları uzay uygarlığı haline getirme konusunda ısrarlı. Şirketin kurucusu Elon Musk, 2022 yılında ilk uzay aracının fırlatılacağını ve 2024’e kadar 4 insanlı sefer yapılacağını söylüyor.

AYNI ŞEKİLDE GÖRÜNEN İNSANLAR

İnsanlar daha büyük alın, daha büyük burun halkaları, daha büyük gözler ve daha homojen ten rengine sahip olacaklar. Bilim adamları zaten insanların görünümlerini birbirinden ayıran genomları düzenlemek için çalışıyorlar. Geleceğin ebeveynleri, çocuklarının görünümlerini seçebilecekler

SÜPER HIZLI AKILLI BİLGİSAYARLAR

2014’te yılında insan beynine en yakın simülasyon yeteneğine sahip ilk bilgisayar geliştirildi. 1.000 yıl sonra, bilgisayarların insan beyninin işlem hızına ulaştığı ve üzerine geçtiği bir ortam hayal edin.

Bugün kuantum bilgisayarlar, daha etkili ilaçlar ve teşhisler geliştirmeye, alan araştırmaları yapmaya başladılar. Onlar öğreniyorlar. Aynı zamanda, kuantum hesaplamaları gizlilik ve bilgi güvenliği için gerçek bir tehdit oluşturuyor.

SİBER İNSAN DÖNEMİ

Makineler bugün bile insanların işitme ve görme düzeylerini arttırabiliyolar. Bilim insanları ve mühendisler, görme özürlü insanlara yardım etmek için biyonik gözler geliştiriyorlar. Bundan sonraki 1.000 yıl içinde insanlığın yapay zeka ile rekabet edebilmesinin tek yolu, teknoloji ile birleşmek olabilir. İnsan zihinlerini bilgisayarlara aktarmak, nesnelerin internetine bilincimizi de aktarmak demek. 1000 yıl sonra Dünya , siber insanların devrini yaşayacak.

KİTLESEL YOK OLUŞLAR

Son kitlesel yok oluş, dinozorları yok etti. Yakın tarihli bir araştırmada, 20. yüzyılda türler için yok olma oranının, insan etkisi olmaksızın normalden 100 kat daha fazla olduğu ortaya çıkardı. Bazı bilim adamlarına göre,insan nüfusunun kademeli olarak azalması, medeniyetin devam etmesine yardımcı olabilir. Yani toplu kıyımlar yapılabilir, bilinçli olarak hastalık salgınları başlatılabilir.

TÜM DÜNYA TEK BİR DİLİ KONUŞACAK

Tüm bunlar gerçekleşirken yaşamın temel yapı taşı iletişim, evrensel bir dil çerçevesinde gelişecek. Dilbilimciler, bundan 100 yıl sonra göç nedeniyle dillerin% 90’ının kaybolacağını ve kalan dillerin de basitleşeceğini öngörüyorlar.

SANAL GERÇEKLİKTE ZİRVE NOKTASI

Gelecekte, insanlar etraflarında sanal bir dünya yaratabilirler. Bu sanal fakat son derece gerçekçi görüş Dr. Hall tarafından ortaya atıldı. İstenilen şekli oluşturabilen trilyonlarca mikroskobik robot düşünün. Bu robotlar boşta kaldıklarında havada süzülebilecekler ve yaşama engel teşkil etmeyecekler.

ENERJİ KRİZİ VE KİRLİLİĞİN ÇÖZÜMÜ : NANOTEKNOLOJİ

1000 yıl sonra, nanoteknoloji çevresel zararları giderebilecek, su ve havayı arıtabilecek ve Güneş’in enerjisini en ufak zerresine kadar değerlendirebilecek noktaya gelecek.

Kaynak : https://brightside.me/wonder-curiosities/what-will-earth-look-like-in-1000-years-395310/