1994 Senesinde Tren Yoluna Girip Trene Çarpmasına Ramak Kalan THY Yolcu Uçağının İlginç Hikayesi

27 Ağustos 1994 tarihinde Trabzon – İstanbul seferini yapan thy yolcu uçağı tren raylarına girmiş ve trene sadece bir kaç metre kala durmuştu.. İşte bu ilginç olayın detayları.

Tarihler 27 Ağustos 1994 ’ü gösterirken 164 yolcu 7 mürettebatı ile Trabzon’dan kalkan Türk Hava Yollarına ait TC-JEL tescilli Boeing 737 tipi uçak sorunsuz bir şekilde saat 08:00 civarlarında İstanbul Atatürk Havalimanı’na iniş için izin ister. İniş için o zamanlar 06-24 olan 24 tarafından inişine izin verilir ve uçak normal bir şekilde yaklaşmasına devam eder. İnişinin ardından uçak yağmur yüzünden kayganlaşan pistte duramayıp tel örgüleride parçalayıp yola çıkar.Yolda seyir halinde olan araç sürücüleri karşılarında yolcu uçağını görünce panikleyip kaza yaparlar. Yolcu uçağı kara yolunu da geçerek Sirkeci – Halkalı banliyö tren hattına seyir halinde olan trene çok az bir mesafe kala durur.. Yolcu uçağı trene ve tren yolundaki yüksek gerilim hattına çarpsa büyük bir patlama ve sonrasında uçağın yangınına neden olabilirdi..

Bu kazadan kimse yara almadan kurtulur..Pisten çıkıp tren yoluna giden bu yolcu uçağı tamir ve bakım işlemleri yapıldıktan sonra satılır.. Kazaya karışan bu uçak şuan da Nijerya’da kargo uçağı olarak kullanılıyor.