Reuters’a Konuşan Türk Yetkili: Karadeniz’deki Tuna 1 Kuyusunda 800 Milyar Metreküp Doğalgaz Bulundu

Reuters’a konuşan bir Türk yetkili, “Karadeniz’de Tuna 1 kuyusunda 800 milyar metreküp doğalgaz bulundu, bu rezerv Türkiye’nin 20 yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılayacak büyüklükte” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, müjde açıklamasının ardından, “Türkiye’de yeni bir dönem başlayacak” demiş, Bloomberg News ve Euronews müjdenin Karadeniz veya Akdeniz’de bulunan doğalgaz olduğuna yönelik kulis bilgiler aktarmıştı.

Erdoğan’ın yaptığı konuşmanın ardından ilk haberler Euronews ve Bloomberg’ten gelmişti.

Bloomberg, Türkiye’nin Karadeniz’de enerji kaynağı keşfettiğini söylerken Euronews bu kaynağın Akdeniz’de keşfedildiğini öne sürmüştü.

Reuters ismini paylaşmadığı Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde Ankara’nın “Biri ciddi büyüklükte olmak üzere Karadeniz’de iki bölgede enerji kaynağı bulduğunu” bildirmişti.

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek de “Sayın Cumhurbaşkanımıza bırakalım müjdeyi ama verilen bilgiler, Zonguldak açıklarında hidrokarbon yatakları, doğalgaz bulunduğunu son bir iki gün içerisinde biz de öğrendik” dedi.

Perinçek gibi CHP Zonguldak Milletvekili de şunları söyledi:

Karadeniz’de, Zonguldak’ın 175km açığında doğalgaz rezervi bulunmuştur. Üretim ve ticarileşmesi seneler alacak olsa bile, %95 dışa bağımlı olduğumuz bu enerji kaynağında üretime geçilecek olması sevindiricidir.