Komşusunun Vurduğu Kedisini Kucağına Alıp Ağladı: ‘Yediğin Yemeği Çok Gördüler’

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Burcu Akyıldız, komşusunun tüfekle vurduğu kedisini kucağına alıp, “Yediğin yemeği çok gördüler kızım benim” diyerek ağladı.

Olay, dün akşam saatlerinde Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. M.C., sokakta gördüğü komşusu Burcu Akyıldız’a ait kediyi, bilinmeyen bir nedenle tüfekle ateş ederek öldürdü. Sokağa çıkan Burcu Akyıldız, kediyi öldüren komşusuna tepki göstererek, polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen ekipler M.C.’yi gözaltına aldı. Emniyette ifadesi alınan M.C., daha sonra serbest bırakıldı.

Burcu Akyıldız, ölen kedisini kucağına alarak gözyaşı döktü. Akyıldız, “Yediğin yemeği çok gördüler. Bir tek kızım benim” diyerek ağlarken çekilen video, sosyal medyada yer aldı. Akyıldız, M.C.’nin serbest bırakılmasına da tepki gösterdi.

‘Bu işin peşini bırakmam’

Dün akşam babasının aldığı eti annesi ile birlikte kediye verdiğini söyleyen Akyıldız, “5 dakika sonra kedimiz tarlalara indi. O şahısta o zaman oradaydı, elinde silahı vardı. Annem, ‘bu kediye kesin bir şey yaptı’ dedi. Annemle koştuk baktık, kedimi vuran kişinin küçük oğlu ‘Babam sizin kedinizi vurdu’ dedi.

Baktım kedim can çekişiyor. Ben bu işin peşini bırakmam. Benim kedim yaşlı olduğu için normalde dışarı çıkmayan bir kedi. 5 dakika içinde benim kedimin canını aldı. Bu onun hakkı değil, ben ne olursa olsun mahkemeye verdim onu” dedi. Akyıldız, olay sırasında çocuklarında bölgede olduğunu söyleyerek, “Alnının ortasından vurmuş. Ne olursa olsun ceza alana kadar bırakmam peşini” diye konuştu.

Akyıldız, yaklaşık 15 yaşındaki kedisinin öldürülmesinden dolayı çok üzüldüğünü belirterek, “Ben onunla beraber yatıyordum, nasıl bir insanın çocuğu varsa o da benim çocuğumdu. 7 senedir ben bakıyordum, çok üzgünüm” ifadesini kullandı.