Kılıçdaroğlu Talimat Vermişti.. Malik Yılmaz Belediyede İşe Giremedi, Önüne Çıkan Engel Ne?

İskenderun’da yaşayan TIR şoförü Malik Yılmaz, nisan ayında sokağa çıkma yasakları olduğu dönemde hükümetin “Evde kal”çağrısına, “Beni virüs değil sizin düzeniniz öldürür” diye tepki gösterince önce gözaltına alınmış, ardından işten çıkartılmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde işe alınan Malik Yılmaz, 3 aydır belediyeye girmek için yapılan güvenlik soruşturmasını bekliyordu. Malik Yılmaz, güvenlik soruşturmasının sonuçlanmadan iade edildiğini bu nedenle belediyede işe başlayamadığını söyledi.

‘EVRAKLARIMI VERDİM AMA İŞE BAŞLAYAMADIM’

Sosyal medya hesabından hala işsiz olduğunu ve iş aradığını duyuran Yılmaz’a ulaştık. 5 aydır işsiz olduğunu 3 aydır da güvenlik soruşturmasının sonuçlanmasını beklediğini belirten Malik Yılmaz şöyle konuştu: “Belediyeye alındım, evraklarımı verdim ama hiç işe başlayamadım. 3 aydır güvenlik soruşturmasının sonuçlanmasını bekliyorum. Benim daha önce bir kavgadan dolayı davam vardı. Denetimli serbestlikle bırakılmıştım. 5 yıl içinde hakkımda başka dava açılmaması gerekiyordu. Ama videodan dolayı gözaltına alınınca kapanan dosya da açıldı. Güvenlik soruşturmasından geçemediğim için belediyede çalışmaya başlayamadım.”

ÇALIŞAYIM DİYORUM, ‘MALİK YAPAMAYIZ’ DİYORLAR’

Malik Yılmaz, güvenlik soruşturması sürecinde mağdur olmaması için CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur’un şahsi işyerinde sigortalı çalışan olarak gösterildiğini belirterek şöyle devam etti: “Vekilimiz mağdur olmamam için elinden geleni yaptı sağ olsun. Ama nereye kadar gider ki böyle. Acil işe ihtiyacım var. İskenderun’da kimse bana iş vermiyor. İş olmadığından değil. Şu an TIR sayısı şoför sayısından daha fazla. Çalışayım diyorum, ‘Malik yapamayız’ diyorlar.”

Kaynak:https://halkweb.com.tr/kilicdaroglu-talimat-vermisti-malik-yilmaz-belediyede-ise-giremedi-onune-cikan-engel-neydi/?utm_referrer=https%3A%2F%2Fzen.yandex.com