En Absürt Cumhurbaşkanına Hakaret Cezası İhsan Eliaçık’a Verildi

İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık’a verilen cumhurbaşkanına hakaret cezası, şimdiye kadar yapılan cezalandırmalara başka bir boyut getirdi. Eliaçık’a, bir paylaşımının altına yorum yapan bir kullanıcının profil resminin köpek olması nedeniyle ceza verildi.

İlahiyatçı-yazar İhsan Eliaçık, sosyal medyadan yaptığı açıklamada AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle 1 yıl 2 yıl ceza aldığını duyurdu.

Eliaçık, Twitter hesabından yaptığı paylaşımın altına profilinde köpek resmi olan birinin yaptığı yorumun gerekçe gösterilerek kendisine “Cumhurbaşkanına köpek dedin” suçlaması yapıldığını söyledi.

Eliaçık, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Yine geçen gün Cumhurbaşkanına hakaret davalarından birinden 1 yıl 2 ay hapis cezası aldım. Yazdığım bir twetin altına profilinde köpek resmi olan birisi yorum yapmış, bunu bahane ederek Cumhurbaşkanına köpek mi dedin diyerek ceza aldım, iyi mi?”

kaynak:https://www.birgun.net/haber/simdiye-kadarki-en-absurt-cumhurbaskanina-hakaret-cezasi-ihsan-eliacik-a-verildi-316490?utm_referrer=https%3A%2F%2Fzen.yandex.com